Dagbok

Dagbok

Søndag 17.mai 2015

Tiden går sin vante gang her på Tiriltoppen. I april/mai har vi Pia (mor til c-kullet) på besøk her og det er veldig hyggelig.


Marco har blitt pappa til 7 nydelige små i alle regnbuens farver på Kennel Dumpel Dimpel i Skiptvet. Jeg skal nedover å hilse på de når de blir 5 uker gamle - gleder meg stort til det

Når det gjelder utstilling, var vi på lappespesialen på Kongsberg i mars. Vi hadde med hele gjengen og det gikk over all forventning. Marco fikk Exellent. Maja stillte for første gang som junior og ble Best i motsatt kjønn og fikk storcertet😀Og det som var like moro var at Eyla ble nr 2 i championklassen og 3. beste tispe totalt. Og Mia vant åpenklassen og ble 4. beste tispe med reservecert. En utrolig morsom opplevelse🙂


9. mai var på Kennelklubbens utstilling i Ålesund med Mia og Marco. Marco fikk Very Good og Mia ble 4. beste tispe med reservecert. Dette er 3. gang på rad Mia glipper certet hun trenger for å bli champion - litt surt, men ho gjør det jo veldig bra tross alt😉


På avlsfronten skal vi parre Mia på neste løpetid, som vi regner med kommer etter sommeren en gang. Hun er litt ustabil i intervallet på løpetiden, så er litt vanskelig å beregne eksakt tidspunkt. Vi har valgt en flott herremann til henne som bor i Sverige Han heter Black Track's Timon (Torres). Han har HD A, er pompes og PRA-fri og øyelyst fri. Han er også bra eksteriørt og har ett flott gemytt. Planen er å beholde ei tispe fra dette kullet, så vi er veldig spent på hva som kommer ut av dette😀


Søndag 15.Mars 2015

Marco skal bli pappa igjen. Han og Woodshine`s Frida Frosk venter valper ca. 20. april 2015. Oppdretter er Rita Bekkeli på Kennel DumpelDimpel.


Tirsdag 10.Mars 2015

Vi søker etter nytt hjem for MyEikos Eppo - Billy. Han er 10 mnd og er etter Eyla og Marco. Billy er en skikkelig gladgutt med fin oppdragelse. Han er vant med små barn. Vurderer å selge ham til redusert pris, men med parringsavtale. Ønsker at nye eiere vil stille ham noen ganger på utstilling, eller at vi kan ta ham med. Ved interesse ta kontakt på mail: Rocketordis@hotmail.com eller tlf 47385255

Mandag 9.Juni 2014

Vi har vært på ultralyd med Mia og fått bekreftet at hun er drektig 😀Dyrlegen så ca 5-6 stk der inne. Mia er i fin form og har begynnt å legge seg litt ut.

Valpene til Eyla er nå blitt 5 uker gamle. De vokser og utvikler seg akkurat som de skal. Det er et jevnt fint kull med aktive og sosiale valper 🙂

I tillegg har vi nå hentet hjem det nye medlemmet i flokken vår. Hun heter Woodshine`s Alana, til daglig kalt Maja (Tiriltoppens Vakre Maja) og hun er nå 9 uker. Er veldig spent på utviklingen hennes, hun virker som en trygg og aktiv liten frøken.

Skal lage album på E-kullet nå med mange fine bilder av Eyla sine valper.

Onsdag 14. Mai 2014

Ja, nå har vi fått valper her. Eyla og Marco fikk 7 flotte valper 3. mai 2014. Det ble 4 gutter og 3 jenter. De er nå blitt 11 dager gamle, og vokser og trives. Alle har nå åpnet øynene og vi har klippet klør for første gang.

Ellers ser det ut til at vi får et kull til her på vår kennel denne sommeren. Planen var at Mia og Marco skulle ha et kull neste sommer, men de mente visst det var like greit å ta det med en gang. Mia har termin 9. juli og de vil bli leveringsklare i begynnelsen av september.

Det nærmer seg også at vi skal til Oslo å hente ett nytt tilskudd til flokken vår. Da skal Maja flytte hjem til oss, gleder oss masse til dette.

Torsdag 24.April 2014

Eyla er på dag 52 i dag og begynner å bli ganske så stor. Hun har lagt på seg 3,5 kg. Hun er i fin form, men er blitt litt besværlig, stønner når hun går i trapper og liker best å ligge å slappe av. Har tatt røngten av magen hennes i dag, og det ser ut til at det er 6 små der inne. Så nå gleder vi oss stort her, valpesenga og utstyret er gjort klart🙂

Søndag 6.April 2014

Vi er nå ganske sikker på at Eyla er drektig. Hun er nå på dag 34 og viser alle tegn på at det befinner seg noen små der inne🙂

Vi har fått pusset opp og gjort klart valperommet nede i sokkelen, der alt er lagt til rette for at de små skal få en fin start på livet.

Ellers har vi bestemt at Eiko nå skal få ett nytt hjem. Har prøvd å finne et fin familie til ham, men har liksom ikke helt vært klar for det enda. Men det blir bare mer og mer tydelig at han ikke trives hos oss. Han er en rolig gutt som liker å ta livet med ro, ligger mye og kikker på utsikten og koser seg. Mens de tre andre leker seg og styrer en del, blir det for mye styr til han. Som det ser ut nå, skal han etter påske få prøve seg hos min bror og svigerinne - krysser fingrene for at han skal trives der og at det fungerer bedre for ham.

Mandag 24.Februar 2014

Nå er MyEikos E-kull forhåpentligvis like rundt hjørnet. Eyla og Marco skal parres i løpet av neste uke. Dette er en kombinasjon vi er veldig spente på og gleder oss til. Parringen er godkjent av avlsrådet i Norsk Lapphundklubb. Opplysninger om parringen står på planlagte kull.

Jeg har nå tatt bort Pia fra oversikten over våre hunder, da hun nå er overført til forvert. Vi vil fortsatt ha god kontakt med henne, da hun bor hos min tante ikke langt unna oss. Om noen fra hennes kull, ønsker å treffe henne, eller har spørsmål om henne, er ikke detnoe problem.

Torsdag 26.Desember 2013

Da har det blitt stille på Tiriltoppen. Alle valpene har nå flyttet til sine nye, flotte hjem. Er kjempefornøyd med våre valpekjøpere på disse to kullene også 🙂Alle, både 2-beinte og 4-beinte ser ut til å være fornøyde.

Eiko, Eyla, Mia og Marco ser også ut til å være fornøyd med at det er blitt roligere her, og at matmor og matfar har bedre tid til dem. Nå er det igjen lange turer hver dag og de får all oppmerksomheten. Og Pia koser seg hjemme hos seg selv igjen.

Ønsker alle sammen ei fortsatt god jul og ett godt nytt år 😀

Onsdag 4.Desember 2013

Nå har valpene til Mia blitt 6 uker gamle. Det er moro å se hvordan de utvikler seg. De er nå mere sammen med de andre hundene på stua, og endelig har det vært noen dager med bra nok vær til at de har fått vært litt ute.

Casper er nå også solgt, han flytter til Fredrikstadrett før jul. Og Diezel har flyttet til en familie her på Orkanger.

Har lagt ut bilder under albumet til D-kullet.

Tirsdag 26.November 2013

Nå går det i ett om dagene med Mias valper som er 5 uker i dag, og Cæsar og Casper krever også sitt nå som de er blitt 9 uker. Cæsar blir hentet rett før jul, mens Casper fremdeles venter på et nytt hjem.

Av Mias små er det to stykker som ikke har fått noen ny familie enda.

Har lagt ut 5-ukers bilder av Mias valper i dag, under deres album.

Onsdag 20.November 2013

Her på Tiriltoppen går dagen i ett, blir liten tid til oppdatering her inne, men kommer noen ord 😉
Pia sine valper har begynt å flytte ut. Charlie, Caspian og Carla har reist til sine nye flotte familier. Cæsar som skal flytte til Svalbard, må være til han blir 3 mnd og har fått rabiesvaksinen sin. Og Casper venter fortsatt på å få en ny familie og flytte til.

Mia sine valper er nå 4 uker og har flyttet inn på stua - så nå er det liv her på Tiriltoppen. Det er en flott gjeng som er livlig og nysgjerrig. I dette kullet er det 2 evt. 3 hanner ledig.

Diezel skal flytte ned til Orkanger i begynnelsen av desember, så det har ordnet seg for ham også - er så glad for det.

Har lagt ut bilder av begge kullene i sine respektive album.

Tirsdag 5.November 2013

Nå har Mias valper blitt 2 uker. De spiser, sover, spiser, sover.............

Har begynt å krabbe litt rundt på ustøe bein også nå.


Har lagt ut bilder på albumet 😉

Lørdag 2.November 2013

6 uker er dem blitt nå, valpene til Pia. Det begynner virkelig å bli liv her nå. Når det er oppholdsvær ute, er de ute i ene hundegården på dagtid. God plass til å løpe og herje der, de koser seg stort. Personligheten deres kommer mere og mere frem nå. Noen herlige klumper med sin egen særegenhet alle sammen.

De spiser godt, men ennå er det melka til mor som smaker best. De storkoser seg når Pia lar de komme til :)

Bilder lagt ut på albumet i dag.

Tirsdag 29. Oktober 2013

I dag er Mia valper 1 uke gammel. De vokser og legger på seg som de skal. Mia har hatt ei stri tørn de siste dagene, med diare, men håper det ordner seg nå med medisin og spesialfor.

1 ukes bilder er lagt ut på albumet.

Lørdag 26. Oktober 2013

Må vel si at det er travelt på Tiriltoppen for tiden. To kull på en gang og 6 voksne hunder krever sitt det 😮
Pia sine valper er 5 uker idag. Det er ganske så livat i valpegrinda nå, og de er også begynt å være litt ute. Ser mer og mer personlighet på dem nå - 5 flotte forskjellige individ.

Valpene til Mia er 4 dager. De er rolig i valpekassen og de spiser og legger fint på seg - alt som det skal være. Men stakkar Mia har fått diarë. Det begynte i går, men har nå fått begynt å gi henne ZooLac, så håper det vil bedre seg snart.

Har lagt ut bilder av både c-kullet og d-kullet på egne album

Onsdag 23. Oktober 2013

Dagen i går ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt. Mia var ganske urolig i hele går, men jeg hadde jo ikke trodd valpene skulle komme på dag 57, men det gjorde de altså. Da klokken var litt over fem i går ettermiddag, satt hun ved siden av meg i sofaen og plutselig begynte hun å stønne. Da var det bare å forte seg til valpekassen, og ut kom førstemann. Fire timer senere var 5 flotte valper født, 4 hanner og 1 tispe på dette kullet også. 3 svarte med tegninger, 1 brun med tegninger og 1 viltfarget/domino.
Mia er ei god mor og vasker og ammer, de har alle lagt på seg i løpet av første døgnet.

Lørdag 19. Oktober 2013

Du verden som tiden går - valpene er i dag 4 uker gammel. Halvgått tid til de skal flytte.
De har begynt å få mat nå, spiser ikke så veldig mye hver gang, mors melk er nok fremdeles det beste 😉
Begynner å ane litt personligheter, noen er mere frempå og andre litt mere beskjeden - akkurat som det skal være.

Mia har 9 dager igjen til termin. Har vært å tatt røntgen av magen hennes, og der kan vi se ihvertfall 5 stk (se bildet). Hun er nå veldig rolig, sover mye og ikke så interessert i å leke med de andre.

Lørdag 12. Oktober 2013

I dag er det 3 uker siden MyEikos C-kull kom til verden, og det begynner å bli livat i valpekassen. De er nå opp på føttene, og leker seg sammen når de er våkne. Klør er klippet for 3. gang og hele gjengen har fått markkur i dag - både valpene og de voksne hundene.

Eyla synes det er veldig stas med de små, og er stadig oppe i valpekassen og vasker og steller dem, SÅÅ flink ei tante 😀

Mia er også veldig nysgjerrig og er der inne og sjekker hva som skjer. Hun er nå på dag 47 i drektigheten og har allerede begynt å få melk. Magen er blitt ganske stor, så dette blir spennende.

Har lagt ut bilder av dem fra i dag på albumet 🙂

Lørdag 5. Oktober 2013

I dag er valpene blitt 2 uker. Tiden flyr 😀Pia er kjempeflink med dem og steller og mater hele døgnet. Alle legger på seg som de skal og ser friske og fine ut.

Mia er nå på dag 40 i drektigheten og har begynt å legge seg ut. Hun har mistet midjefasongen og magen begynner å sige litt ned - spennende hva som gjemmer seg der inne 🙂

Har lagt ut noen nye bilder under fotoalbumet i dag, ta gjerne en titt.

Torsdag 26.September 2013

I dag har vi vært å tatt ultralyd av Mia, og har fått bekreftet at hun venter valper. Termin er 28. oktober, og hvis hun får på termin, vil valpene være leveringsklare lillejulaften 🙂

I valpekassen er det stille og rolig. Pia er ei kjempeflink mor, valpene spiser, sover og ligger og grynter og gir godlyder fra seg. Så her går dagene med til å "sniffe" valper 😮

Søndag 22.September 2013

I går, 21. september 2013 ble Kennel MyEikos C-kull født. Pia fikk 5 flotte valper; 1 brun tispe, 1 brun hanne, 2 svarte hanner og 1 hanne med masse tegninger i gråtoner. Det var store valper, fra 383 gram til 424 gram.
Alt står bra til med både valper og mor.


Torsdag 12.September 2013

Pia er nå på dag 53 og hun har fått stoooor mage. Hun er i fin form og spiser godt. Det nærmer seg fort nå, bare godt og vel ei uke igjen. Har tatt røntgen av henne, og bildene viste i hvert fall 5 stk små der inne.

Diezel har nå vært hos oss i 2 uker, og det går fint. Han går nå fint inn i flokken vår, og vi begynner å bli kjent med ham. Har hatt noen utfordringer i forhold til at han bare ville ri på de andre. Det har han nå sluttet med og han begynner å skjønne at det er greit å være med andre hunder på andre måter. Han er rolig inne, men full av energi når vi er ute. Kommer etterhvert å legge ham ut for omplassering, så hvis noen er interessert i en aktiv og kosete hannhund, ta gjerne kontakt for å få vite mere.

Bildet er av Pia på dag 52.

Tirsdag 3.September 2013

Da er det vel påtide med en oppdatering her inne igjen 🙂

Det skjer mye på Kennel MyEiko for tiden. Pia er parret med Polararvets Arwas (kullbroren til Eyla) og hun venter valper ca. 21. september 2013. Hun er nå på dag 44 og har lagt seg godt ut, så vi tror det vil bli ett stort kull.

Mia er også parret, også denne gang med Lappe Tikko`s N-Tareq, så nå håper vi på bedre resultat enn forrige gang, da det ikke ble noen valper. Mia har termin ca. 28. oktober 2013.

Så hvis alt går som vi tenker, blir det nok å gjøre frem mot jul 😮

I tillegg har vi fått hjem MyEikos Aatos (Diezel), Mias kullbror. Tidligere eiere har ikke hatt tid til ham, og han har blitt et problem for dem. Vi skal ha ham her hjemme i noen uker for å bli kjent med ham og hans behov, for så å evt. omplassere ham. Diezel er en flott herremann på 2.5 år med masse energi, så han vil trenge å komme til noen kunnskapsrike folk som har tid til å holde på med ham, slik at han får brukt både kroppen og ikke minst hodet. Om noen er interessert i å vite mere om ham, ta kontakt på mail: Rocketordis@hotmail.com eller tlf. 47385255 (etter kl. 17 på hverdager).

Bildet er av Mia og Diezel, som dere ser er han en staselig og flott gutt.

Det vil nok komme oftere oppdateringer her inne når valpene kommer 😀

Fredag 14.Desember 2012

Da er alle valpene godt innstallert i sine nye hjem. Har fått bare positive tilbakemeldinger fra alle sammen, de vokser og trives 🙂

Det ble stille i heimen da alle dro, men nå har Mia fått løpetid, så Eiko og Marco holder liv i huset for å si det sånn.

Marco skal stilles på en del valpeshow utover vinteren. 3 stk i januar/februar, og så har vi tenkt oss til Lapphundspesialen på Kongsberg i mars. Gleder oss til det 😀

Mia er nå HD-rtg. og hun har A-hofter - hipp hurra for det 🤩Så må vel begynne å tenke på hannhund til henne til neste vinter.

Nå gleder vi oss til å feire jul på Tiriltoppen for første gang. Kjempekoselig med "huset i skogen" når det er vinter med kulde og snø 😀

Ønsker alle kjente - og ukjente som titter innom - en riktig god jul 🙂

Fredag 26.Oktober 2012

Har lagt ut noen bilder av valpene da de var ute for første gang i dag. Det var visst både spennende og litt skummelt. Masse snø har det også kommet 😀

Lørdag 20.Oktober 2012

Da har valpene rukket å bli godt og vel 4 uker. Nå er det full fres til tider inni valpegrinda. Mia og Marco er en del der inne og leker og koser, noe både valpene og Eyla ser ut tilå sette pris på. De får nå 4 måltider pr dag, men spiser ikke så mye hver gang. Eyla har fremdeles MASSE melk og de er gode og runde. Ser nå godt forskjell på personligheten til de forskjellige valpene. Blir spennede å skal finne rett hjem til rett valp 🙂

Onsdag 3.Oktober 2012

Da har valpene blitt 2 uker gamle. Eyla steller godt med dem, med god hjelp av Mia og de vokser og legger på seg som de skal. De har fått første ormekur og vi har klippet klør for første gang. De har begynt å kravle litt rundt i valpekassa, dog ganske ustødig enda 😀

Marco har nå rukket å bli godt og vel 3 mnd. Har begynt på ringtrening med ham, og går også på valpekurs - moro.

Mia og Knut Erik skal i helgen på brukshundkurs gjennom Orkdal Hundeklubb - skal bli spennende å se hvordan det går.

Onsdag 19.September 2012

I dag ble MyEikos B-kull født. Eyla fikk 5 flotte gutter. Fødselen gikk veldig greit, førstemann kom kl. 0930 og sistemann like før 1200. Alle er friske og veldig jevne, de spiser og Eyla vasker og passer på 😀

Fredag 14.September 2012

Da nærmer det seg valping her i huset. Eyla er nå på dag 57. Hun ligger stort sett og slapper av om dagene, vil ikke være med noe ut. Har nå røntget henne, og det viser seg at det er 4 småttiser der inne. Gleder oss veldig her nå.

Mandag 27.August 2012

Nå har vi flyttet på oss. Har kjøpt oss "huset i skogen", det heter Utsikten/Tiriltoppen🙂Vi vil nok kalle det Tiriltoppen. Det ligger helt ypperlig til for hundehold, inne i en skogsveg, uten flere hus lengre inne, så det er ingen trafikk her. Har gjerdet inn det meste av tomten til hundene, så de vil få muligheten til å være mye ute her.

Eyla er nå på dag 39 i drektigheten. Hun har lagt seg godt ut og spiser veldig lite. Så det spørs om det er mange der inne. På ultralyden kunne dyrlegen telle 6 stykker, så dette blir spennende 😀

Vi har også fått ett nytt medlem i flokken vår. I helgen var vi til Arvika i Sverige, på Kennel Lapinluna og hentet lille Marco (Lapinluna`s Itsenpäinen). Han er født 23. juni 2012 og er en flott liten herremann 🙂Skal bli moro å bli kjent med ham. Han ser ut til å være en trygg og tøff gutt.

11. august var vi på lapphundspesial-utstilling på Biri. Det var en flott helg med koselig samvær. Det var Mia og Pia som ble stillt her. Reslutatet ble ikke helt topp; Mia fikk exellent og ble nr 2 i unghundklassen, men med en flott kritikk. Pia var helt pelsløs og hun fikk Very Good, også hun med en fin kritikk🙂

Søndag 22.Juli 2012

Vi har nå vært i Svelvik og fått parret Eyla.
Kjørte ned natt til torsdag 19. juli og har fått til 3 gode parringeri løpet av 3 dager 😀Eyla og Lucas likte hverandre med en gang, og det tok ikke lange tiden før de hang sammen. Så nå må vi smøre oss med tålmodighet i noen uker 🤨Takk til Jessica og Frank for at vi fikk komme å bruke Lucas - en herlig, god hannhund 🙂

På turen var vi også innom å besøkte Unni Lund og Ayja, tispe fra Eylas første kull. Moro å få følge med dem, og se hvordan de utvikler seg 😀

Lørdag 19.Mai 2012

Tiden flyr og det har da skjedd litt her de mnd. 24. mars var vi på Kongsberg på lapphundspesialen. Stillte Mia, Pia og Eyla. Mia vant juniorklassen med exellent og CK og ble 4.beste tispe. Litt av en deby som voksen syns nå jeg da 😀. Pia fikk Very Good med en fin kritikk og Eyla fikk exellent. Var en virkelig flott dag med helt nydelig vårvær og hyggelige folk 😎

Både Pia og Mia har nå hatt sin første løpetid. Eiko fikk dra på ferie de dagene det sto som værst på her, men har i dag kommet hjem igjen. Men det lukter visst fremdeles litt godt av Mia, men hun står ikke lenger da.

Ellers går dagene med til turgåing og så har vi vært på agilitybanen - den begynner nå å komme opp på Orkdal Hundeklubb. Blir moro fremover det.

Planen for sommeren når det gjelder utstilling, er at vi skal på Oppdal i juni, Lapphundspesialen på Spongdal og Norsk Kennelklubb i Trondheim i juni/juli. Og så blir det spesialutstillingen på Biri 11. august. Da skal Mia og Pia stilles. Eyla har mistet så og si all pels, så er vel ingen vits med henne denne sommeren.

Eyla skal jo også parres på neste løpetid, som forhåpningsvis blir i juli/august en gang. Da skal hun på herrebesøk til en flott herremann ved navn Lucas (Schanderulvens Quarry Lucas). Blir spennende å se hva som kommer ut av det besøket.

Ønsker alle en flott sommer med mye sol og fint vær 😎

Søndag 4.Mars 2012

Tiden går så altfor fort og strekker ikke til det en tenker å gjøre. Som å få skrevet litt her inne 😲

Valpene er nå snart 10 mnd, og alle ser ut til å ha det bra hos sine familier. Jeg har truffet alle sammen, og det er moro å se at alle har utviklet slik jeg så for meg da de enda var i valpekassen, både når det gjelder eksteriør og personlighet.

Nå gleder vi oss til utstillingssesongen. Mia har blitt stilt 7 ganger som valp, og blitt Best i Rasen alle gangene. I Tillegg har hun 4 gruppeplasseringer 😀Hun går som junior for første gang når vi skal på rasespesialen på Kongsberg 24. mars. Da skal også Eyla og Pia stilles.

Gleder oss også til det blir vår og hundeklubben setter ut agilitybanen sin igjen. Eyla synes agility er kjempemoro, og hun er kjempeflink der, lett, kjapp og spenstig som hun er. Mia er veldig lik mor, så tror nok hun også vil elske det.

Ønsker alle en fin ettervinter og vår 😎

Tirsdag 15.November 2011

Da har vi fått 2 nye medlemmeri flokken. Denne gang er det to små kattunger, Sara og Sofus som har ankommet. De takler fint hundene, Eyla har adoptert Sara og legger henne inntil seg og vasker henne og de ser ut til å kose seg begge to 🙂Har lagt ut noen bilder på fotoalbumet 😀

Søndag 9.Oktober 2011

Ja her inne har det ikke skjedd så mye de 3 siste mnd, så her kommer en liten oppdatering. Valpene er vel installert i sine nye hjem og det går bra med alle sammen. I går var jeg å hilste på Balder og han har blitt en flott liten herremann. Veloppdragen og glad.

Her i kennelen har flokken blitt utvidet med 2 stk valper; Først og fremst Mia, som jeg jo beholdt fra kullet til Eyla. I tillegg har jeg kjøpt ei tispe av Kennel Brocaire, hun heter Brocaire`s Pia Wihakayda og er etter Eiko. Det er ei søt lita brun frøken, og hun bor hos min tante oppi Meldal. Skal bli spennende å se hva det blir ut av disse to små frøknene. Mia har allerede vært på 3 valpeshow og har gjort det veldig bra: BIR alle tre gangene og to gruppeplasseringer- Må si meg kjempefornøyd med det. Neste valpeshow er 30. oktober på Levanger og da er Pia også gammel nok, skal bli moro å stille begge to da.

Eyla begynner nå å få igjen pelsen sin etter valpekullet og er i fin form. Eiko er som han pleier; liker sofa`n godt, og trives når han får ligge å slappe av, litt lat som han alltid har vært .

Tirsdag 5.Juli 2011

I dag er de blitt 8 uker og er nå leveringsklare. Førstemann drar på fredag og da går en hver dag, så på mandag er det bare lille Mia igjen og hun skal bli 🙂
Har vært hos dyrlegen og fått helseattest, vaksine og chip, alle var friske og sunne.

Ellers har vi vært på ustilling i helga. Stilte Eiko på NKK i Trondheim på lørdag og lapphundspesialen på søndag. Det ble Very Good begge dager. Begge dommerne sa det var på grunn av bakbeinsbevegelsene han ikke fikk rødt - han er trang bak, og det stemmer jo det 😀Så vi er fornøyd med det for denne gang.

Tirsdag 28.Juni 2011

7 uker - du verden hvor tiden går. Nå er de ute det meste av dagen, har fått satt opp hundegård med utgang så de kan gå rett ut - så kjekt. De spiser godt og trives.

I helga er det kennelklubb utstilling i Trondheim og lapphundspesial, så da skal Eiko i ringen. Blir moro å treffe masse lapphunder og lapphundfolk 🙂

Har lagt ut noen nye bilder av valpene 😀

Tirsdag 21.Juni 2011

I dag er de 6 uker gamle 🙂Tiden går fort, bare 2 uker til de er leveringsklare nå.

De vokser og ser ut til å ha det bra. Personlighetene begynner virkelig å komme frem nå og hver og en har sin plass i flokken. Noen tøffere enn de andre og noen noe mere beskjeden 😉


I helgen har den kommende familien til Arja vært på besøk. Tror nok ganske sikkert hun vil få det bra der hun kommer 🤩

Har lagt ut bilder tatt i dag under A-kull.

Tirsdag 7.Juni 2011

Aatos

Armi

Arja

Antero

Antte

Tirsdag 7.Juni 2011

Hjelpes meg hvor tiden går, nå har valpene blitt 4 uker. De er nå ute en tur hver dag, i dag har det vært 20 grader, uten sol, helt perfekt for de små, så i dag har de vært ute i 5 timer 🙂

De spiser når 4 måltider hver dag og ser ut til å trives, og vokser og utvikler seg som de skal.

Hadde i helgen besøk av to herlige familier som skal ha henholdsvis Antte og Antero. Er nok helt sikker på at valpene vil få fine hjem hos dem 😀Gleder meg til å treffe de to andre familiene også 🙂

Tirsdag 31.Mai 2011

Tiden flyr og nå er de blitt 3 uker gamle 🙂Nå begynner det virkelig å bli moro, de er mere våkne, leker seg med hverandre og reagerer mere på kontakt med oss tobente. De er alle sammen ca 1,5 kg og har i dag fått første dose markkur. Første måltid er også servert i dag, og det gikk over all forventning. Satt så pent ved fatet og spiste alle sammen, uten videre søl 😀

Lørdag 28.Mai 2011

Da er det lagt ut nye bilder av A-kullet 😀

Mandag 23.Mai 2011

Ja da er valpene blitt 13 dager gamle. I går åpnet Aatos øynene, og det begynner å glippe i de andre også ser jeg. Alle er nå oppe på føttene og stavrer seg av gårde - dog noe ustø enda, men det går fremover 😀
Eiko får nå hilse på, men det er visst ikke så spennende nå når han vet hva det er. Men hvis de skriker, er han ganske rask på plass for å sjekke og Eyla ser ut til å godta det 🙂

Mandag 16.Mai 2011

Ja da er valpene blitt 6 dager gamle. Etter ei ganske hektisk uke, ser ting ut til å falle på plass. Eyla hadde litt for lite mat til dem, så i helga har vi gitt dem flaske med morsmelktillegg, men nå ser det ut til at Eyla har nok mat til dem selv 😀Men på søndag måtte vi til dyrlegevakta med den brune. Han skrek i hele går og pustet rart, hadde gått ned i vekt og vi fikk ikke i ham mat fra flaske heller. Trodde kanskje det var noe med lungene hans, men de fant ikke ut noen ting. Søndag kveld, natt og i hele dag, har han fått mat fra sprøyte annenhver time pluss sukkervann i går kveld, og nå går det mye bedre med ham. Han puster normalt, spiser godt og har lagt på seg igjen 🙂Så det ser ut til at vi kan puste ut og senke skuldrene 🙂Har lagt ut bilder av dem på albumet 😎

Tirsdag 3.Mai 2011

Da nærmer det seg med stormskritt fødsel her, nå er det bare ei uke igjen. Eyla er VELDIG drektig 😀Magen er stor, det er fullt liv der inne; kan både se og kjenne det. Hun stønner hver gang hun skal reise/sette seg og det er ikke like mye "fres" i henne lenger 🙂Nå er det bare små lufteturer, men hun liker veldig godt å ligge i sola i hagen. Kan ikke forstå at det ikke blir for varmt, men der vil hun ligge enda hun har god tilgang på skygge.
Håper nå bare dagene går fort, for her gleder vi oss 🤩

Søndag 24.April 2011

Da er det vel på tide å skrive noe her også 🙂
Eyla har nå godt og vel 2 uker igjen av drektigheten, og nå begynner det virkelig å vises. Magen er blitt STOR, hun er roligere enn hun bruker; sover mye, og på tur er hun ikke den som går først lenger😀 Hun spiser godt (for føste gang i sitt liv), riktig sluker maten, og det er godt å se, for hun har alltid bare "pirket" i maten.
Hunderommet er snart klart, valpekassen er satt inn, men der var det Eiko som var mest interessert. Han la seg med en gang og så ut til å stortrives der. Eyla bare kikket oppi såvidt og ferdig med det
Matmor begynner å glede/grue seg. Alltid spennende dette, håper bare alt går som det skal 🙂

unsplash